دانلود رایگان مقاله اختلالات کودکان ناخن جویدن
تعداد صفحات: 12
فهرست بندی: دارد
منابع: دارد
نوع فایل: word
همین الان دانلود کنید
قیمت: رایگان
مقدمه
ناخن جویدن که یکی از اختلالات عادتی نورتیک است معمولاََ از یک سالگی شروع می شود و در بین کودکان ونوجوانان شایع است. این اختلال در بین دختران کمتر از پسران است. ناخن جویدن در همه گروه های سنی و اجتماعی وجود دارد وبا افزایش سن معمولا َ از میزان و شدت آن کاسته می شود و این عمل ناپسند که با جویدن ناخن ها مشخص می شود هنگام نا راحتی و نگرانی تشدیدمی شود . این اختلال معمولا َ با مشکلات دیگری نظیر شب ادراری و پر خوری همراه است . ناخن جویدن وسیله ای برای کاهش فشار روانی درونی است و در بزرگسالی هم وجود داردو با اضطراب و تنش همراه است(شفیع آبادی) این عادت نشانه تهاجم است. عواملی که موجب ناخن جویدن می شود از شخصی به شخص دیگر متفاوت است در برخی افراد نوعی مکانسیم دفاعی برای کاهش فشارها واضطراب های روحی وروانی است و در برخی دیگر عکس العمل خصومتی به حساب می آید که از طرف افرادی مانند پدر ومادر در کودک برانگیخته شده است . ناخن جویدن عادتی است که موجب می شود شخص مبتلا به آن احساس رنج وناخشنودی کند.کودکان و نوجوانان برای ترک این عادت تلاش فراوانی میکنند ولی اغلب کوشش هاوتلاش ها ی آنان بی نتیجه می ماند.(نجاتی ,1372) ماهیت آن نوعی نارحتی عصبی است که در کودکان مضطرب و خجالتی بسیار است اگه چه در کودکان سالم وطبیعی نیزبیش وکم وجود دارد وبه صورت یادگیری دربین آنان شایع است. در کل ناخن جویدن نوعی واکنش ،مستقیم و طبیعی و آمیخته با هیجان ،ترس ،فشار، نشانه ای از نیاز به انگشت مکیدن،شب ادراری، کندن مو ونشانه ای است از تحمل فشار های روحی ومضیقه های محیطی واحساس صدمه بر شخصیت خود.(قائمی ,1372)جویدن ناخن بیشترنشانه تهاجم است. این عادت در بچه های بزرگتر شایع تر است و کودک به این وسیله تمایلات تهاجمی خود را کنترل می کند.(حیدری,1374)
در بعضی گزارش های مبسوط راجع به ناخن جویدن مشاهده می شود که این عادت را یک نوع عادت عصبی (مربوط به اعصاب) دانسته و آن را علامت نا بهنجاری عمومی فرض کرده اند . در بعضی جا ها این عادت را یکی از علائم مشخصه ی کودکان مشکل دار به خصوص کودکان عصبی ،نگران و افسرده محسوب داشته اند.
در کتابی راجع به ناخوشی روانی کودکان تالیف چند روان پزشک یکی از مدعیان به تخصص چنین نوشته است :بچه ای که در دوره ی کودکی در محرومیت ونا امنی زندگی کرده در بزرگی سعی می کند محرومیت های خود رابه وسیله ی عاداتی از قبیل ناخن جویدن ، شست مکیدن وشیرینی زیاد خوردن جبران کند.در گزارش جدید دیگری روان پزشکی ناخن جویدن را جزء علایم بیماری عصبی دانسته است .(ولنتاین ,1346)……