هدف: بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های مشهد برای تبدیل شدن به برند شهری (پتانسیل های فرهنگی، پتانسیل های تاریخی، پتانسیل های معماری و شهرسازی، پتانسیل های زیرساختی، پتانسیل های زیست محیطی، پتانسیل های اجتماعی، پتانسیل های جذابیت، پتانسیل های خدمات، پتانسیل های حمل و نقل و ارتباطات)
تعداد سوال: 54
تعداد بعد: 9
شیوه نمره گذاری: دارد
تفسیر نتایج: دارد
منبع: محقق ساخته
نوع فایل: Word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 37000 تومان

پرسشنامه بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های مشهد برای تبدیل شدن به برند شهری
توجه: با توجه به اینکه اغلب محصولات این سایت حاصل تلاش های بدون وقفه تیم ترم آخر می باشد، هر گونه کپی برداری از مطالب سایت به صورت جدی پیگرد قانونی خواهد داشت.
برند شهری چیست؟
وقتی صحبت از برند می شود ذهن ها به سمت و سوی تجارت و سودآوری و کالایی دیدن و فروش و بازاریابی می رود. حوزه برند در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از حوزه های برنامه ریزی و مدیریت شهری به ویژه در کلانشهرها قرار گرفته و یک رقابت بین شهری شکل گرفته است.
چنین نگاه سودآورانه و تجارت گونه صرفی می تواند به نوعی حیات اجتماعی و فرهنگی و زیستی شهرها را به مخاطره بیندازد. به نوعی تعادل در این بخش می تواند شهرهای بزرگ را بدل به مکان های با آوازه ها و شهرت های مشخص و زندگی های باکیفیت و زیست پذیرتر کند.
موضوع برندینگ قاعدتا در یک زمینه بزرگ تر و عمومی تر باید مورد توجه قرار گیرد. آنچه بدیهی به نظر می رسد، این است که با توجه به پدیده جهانی شدن شهرها و رقابت جهت جذب سرمایه های مالی و انسانی، شهرهایی با آوازه یابی و افزون شدن شهرتشان و پیدا کردن نقش های موثر و مثبت توانسته اند در این عرصه موفق تر باشند. برند خوب و پایدار شهر ممکن است سبب ارتقای کیفیت مکان، بهبود زمینه های بقای شهر و زنده ماندن آن شود. در برندینگ شهری عوامل مختلفی چون توریسم، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و مردم شناسی، کیفیت و حس مکانی، توان های بالقوه، کیفیت های اولیه زندگی، آموزش و… تاثیرگذارند.
برند شدن کالا، شهر یا مکان به دنبال خود، جذب سرمایه، گردشگر، اطمینان و همچنین شهره و آوازه را همراه خواهدداشت. از سویی شهرها با اتکا بر ویژگی های منحصر به فرد مکانی و فضایی خود می توانند نقش مهمی در این راستا ایفا کنند. با وارد کردن رقابت پذیری در سطح محلی آن (مکان های شهری) می توان از مزایا و فرصت های حاصل از آوازه مندی بهره برد و نه تنها سبب شهرت و اعتبار مکان شهری شد، بلکه رشد و اعتبار منطقه شهری آن را هم فراهم آورد.
از این منظر یکی از ابزارهای رقابت پذیری شهری، برندینگ شهری است که مکان های شهری را به یک مقصد مهم برای گروه های مخاطب تبدیل می کند؛ به طوری که مردم خواهان زندگی، حضور و دیدار در آن باشند. جهت برند کردن و وارد کردن آن به عرصه رقابتی به روند زیر مورد توجه قرار می گیرد: 1. داشتن هویت رقابتی 2. داشتن ایده های خوب، نوآوری و جدید 3. به کارگیری، اجرا و عمل به ایده ها 4. انتقال آن به همه.
مدیریت بسیاری از کلانشهرها به ویژه برای کسب وجهه اعتباری و افزایش میزان رقابت پذیری شهری خود تمایل شدیدی برای برندینگ شهری و مکانی خود دارند و این گرایش روز به روز در حال افزایش است.