مرجع دانلود پرسشنامه و ابزار استاندارد در تمامی رشته ها,طراحی پرسشنامه

ترم آخر

آزمون,طراحی پرسشنامه,روانشناسی,مدیریت,پرسشنامه استاندارد,پرسشنامه رایگان,مشاوره آماری ,سایت پرسشنامه,نرم افزار رایگان روانشناسی,سفارش

خانه / فروشگاه / پرسشنامه / پرسشنامه بررسی عوامل مؤثر بر گرایش به حجاب (خوش فر و همکاران، 1393)

پرسشنامه بررسی عوامل مؤثر بر گرایش به حجاب (خوش فر و همکاران، 1393)

هدف: بررسی عوامل مؤثر بر گرایش به حجاب (عوامل فردی، عوامل اجتماعی، عوامل فرهنگی، عوامل خانوادگی، عوامل اقتصادی)

تعداد سوال: 40

تعداد بعد: 5

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر نتایج: دارد

روایی و پایایی: دارد

منبع: دارد

نوع فایل: Word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 6500 تومان

خرید فایل

هدف: بررسی عوامل موثر بر همکاری دانشگاه و صنعت (عوامل مالی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، عوامل آموزشی، عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری)

پرسشنامه بررسی عوامل مؤثر بر گرایش به حجاب (خوش فر و همکاران، 1393)

توجه: با توجه به اینکه اغلب محصولات این سایت حاصل تلاش های بدون وقفه تیم ترم آخر می باشد، هر گونه کپی برداری از مطالب سایت به صورت جدی پیگرد قانونی خواهد داشت.

مطالب مرتبط:

1-پرسشنامه نگرش به حجاب

2- پرسشنامه فرهنگ حجاب

3- پرسشنامه نگرش مثبت یا منفی به حجاب

تعریف حجاب

ابتدا به مفهوم لغوي حجاب مي پردازيم که در لغت به معناي مستر و پرده حاجب و مانع است که شيء را  مي پوشاند و در اصطلاح به معناي ستر و پوشش و پرده است.

اما تعريف حجاب:

به پوشش زن مسلمان گويند که از نگاه نامحرم مي پوشاند

دوم پيشينه حجاب:

حجاب قبل از اسلام وجود داشته است و حتي قبل از ميلاد مسيح در نقاشي ها و تصويرها قسمت پائين بدن را پوشش قرار مي دادند.

در يونان زنان صورت و بدن خود را مي پوشاندند. در روسيه هم زنان داراي پوشش بوده اند.

مسأله حجاب اختصاص به اسلام ندارد بلکه در ادياني مانند دين زرتشت ، دين مادها و آشوريها و دين يهود (در کتاب تورات و انجيل بحث حجاب بوده است) نيز وجود داشته است . اين مسئله حتي به بعد از هبوط آدم و حوا از بهشت برزخي نيز بر مي گردد زيرا که با خوردن از ميوه ممنوعه از لباس بهشتي خارج شدند و وقتي به زمين رسيدند از برگ درختان انجير خود را پوشاندند.

حجاب و پوشش مخصوص انسان به تنهايي نيست بلکه اگر از قطب عقلي در خلقت جهان بنگريم حجاب را در پردندگان (پر) ، حيوانات (پشم و مو) ، گياهان(برگ) ، ميوه ها (پوست) و … مي بينيم.

پس حجاب بحث کلي است که مربوط به تمام خلقت مي شود اما در اينجا فقط در مسئله حجاب در مورد زن صحبت خواهيم کرد.

خودآرايي و آراستگي

خداوند زيباست و زيبايي را دوست دارد، خود آرايي و زيبايي جزء فطرت انسان است. همانگونه که پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم  مي فرمايند: من سه چيز را دوست دارم ؛

1)  صورت زيبا و بوي خوش                2)  خانه وسيع                3) مرکب خوب و سالم.

انسان خدا پرست به سمت و سوي زيبائيها مي رود مانند کسي که هر چه علم او زياد است خود را تشنه تر  مي بيند و بيشتر و بيشتر مي خواهد بداند و به دنبال علم برود.

کسي منکر اين نيست که يک گل ، يک پارک، جنگل ، آبشار و در کل طبيعت، زيبا نيست. بلکه باعث آرامش هم هست. همان گونه در روايت گفته شده که : نگاه به آسمان و آب و سبزه و صورت زيبا به انسان آرامش مي دهد. در اسلام هم به زيبايي و آراستگي تأکيد شده ؛ چه براي زنان و چه براي مردان. اما زيبائي يک زن در آرامش و لباس زيبا را حق شوهر دانسته نه غير. و پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم  نيز سفارش مي کردند که زن زينت خود را از نامحرم بپوشاند بجز دو مورد    1 – دست تا مچ        2 – گردي صورت.

پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم  خود را خضاب و عطر مي زدند و هميشه تميز بودند و اين را هميشه سفارش مي کردند و نيز مي فرمودند: زن و مرد اجازه دارند بهترين لباسها و پاکيزه ترين لباسها و زيور آلات و عطر و بوي خوش را در مساجد ببرند اسلام سفارش کرده است لباس يا چيزي که جلب توجه کند مانند لباسهاي تنگ که پوشيدن آنها کراهت دارد و يا لباسي که معمول و رايج نباشد و آرايش غليظ  و انگشت نما و مهيج که باعث جلب توجه ديگران شود و شهوت آنها را تحريک کند گناهي بزرگ در پي دارد چرا که ممکن است بر اثر يک نگاه بيجا ، دچار وسوسه شيطان شوند و چه بسيار با يک نگاه يک خانواده از هم بپاشد.

تمام احکام شرعي ما پشتوانه قرآني و روايي دارد و يا برمي گردد به يک حکم عقلي يا اجماع متخصصين دين . اصل حکم حجاب هم يکي از ضروريات دين شناخته شده است .در قرآن کتاب آسماني که براي هدايت بشر نازل شده است  تا قيامت هم کهنه و قديمي نمي شود. براي تمام ابعاد و شئون زندگي انسان برنامه و راهکار دارد از جمله مسئله حجاب که چه مقدار بايد باشد و تا چه حدي مجاز مي باشد. اسلام حد مجاز حجاب را تمام بدن بجز صورت و دستها تا مچ دانسته است. البته آن هم بدون زينت بايد باشد. ولي استثنا هم وجود دارد و آن اين است که کساني که موي سفيد دارند (پيرزن ها) اگر موي سفيدشان کمي بيرون باشد اسلام اشکال نگرفته است در صورتي که اگر بتواند بهتر آن است که بپوشاند و يک مورد ديگر آن که در مقابل چگونه افرادي حجاب را رعايت کند.

 يک اصل کلي آن است که زن و مرد و يابهتر پسر و دختري که به سن تکليف رسيده باشند موظفند حجاب را رعايت کنند. اما نکات ظريفي وجود دارد که نقل شده است و آن اين است که بطور مثال زن بايد در مقابل     پسر بچه مميز که خوب و بد را تشخيص مي دهد حد حجاب را رعايت کند. و نيز با نامحرم با ناز و کرشمه صحبت نکند . با لحني نرم و لطيف حرف نزند . و با مردان به اندازه ضرورت حرف بزند در کل اينکه اکتفا نکنيم به سند تکليف و بعد از آن ، بلکه از قبل از سن تکليف به دختران و پسرانمان بياموزيم که حد حجاب و حيا چيست تا در آينده نتيجه بهتري بگيريم.

درباره ترم آخر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *