مرجع دانلود پرسشنامه و ابزار استاندارد در تمامی رشته ها,طراحی پرسشنامه

ترم آخر

آزمون,طراحی پرسشنامه,روانشناسی,مدیریت,پرسشنامه استاندارد,پرسشنامه رایگان,مشاوره آماری ,سایت پرسشنامه,نرم افزار رایگان روانشناسی,سفارش

خانه / فروشگاه / پرسشنامه / مقیاس سخت رویی مرتبط با مدرسه کول، فیلد و هریس (2004)

مقیاس سخت رویی مرتبط با مدرسه کول، فیلد و هریس (2004)

هدف: ارزیابی میزان سخت رویی دانش اموزا در ارتباط با مدرسه از ابعاد مختلف (کنترل، تعهد، مبارزه طلبی)

تعداد سوال: 18

تعداد بعد: 3

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر نتایج: دارد

روایی و پایایی: دارد

منبع: دارد

نوع فایل: Word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 4900 تومان

خرید فایل

هدف: بررسی عوامل موثر بر همکاری دانشگاه و صنعت (عوامل مالی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، عوامل آموزشی، عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری)

مقیاس سخت رویی مرتبط با مدرسه کول، فیلد و هریس (2004)

توجه: با توجه به اینکه اغلب محصولات این سایت حاصل تلاش های بدون وقفه تیم ترم آخر می باشد، هر گونه کپی برداری از مطالب سایت به صورت جدی پیگرد قانونی خواهد داشت.

مطالب مرتبط:

1- پرسشنامه سخت کوشی کوباسا

2- پرسشنامه سرسختی روان شناختی اهواز

پژوهش های زیادی در طول سال های گذشته نشان داده اند که رویدادهای استرس زا در ظهور بیماری های جسمی و ذهنی موثر است (کوباسا،1979؛ هولم و راهه[1]،1976؛ به نقل از قربانی، 1374).تغییر شرایط زندگی به عنوان رویداد استرس زا معمولا به طور بالقوه با فرصت بیشتر برای داشتن  زندگی بهتر همخوان است(کوباسا،1979؛ به نقل از قربانی، 1374) فردی که در یک جامعه مدرن زندگی می کند با اجتناب از بسیاری از تغییرات زندگی که استرس زا هستند ممکن است فرصت داشتن یک زندگی بارورتر را از دست بدهد (همان منبع). بنابراین توصیه صرف به اجتناب از برخی از موقعیت ها ممکن است به رکود زندگی منجر شود. سؤال اساسی اینجاست که «چه عواملی در ارتباط بین استرس و بیماری نقش تعدیل کننده دارد؟» (قربانی، 1374).

کوباسا(1979؛ به نقل از قربانی،1374) اولین محققی بود که در میان متغیرهای تعدیل کننده در ارتباط بین استرس وبیماری، ویژگی های شخصیتی را مورد مطالعه قرار داد. او در اولین مطالعه خود این فرضیه را بررسی کرده که اشخاصی که درجه بالایی از استرس را بدون بیماری تجربه می کنند ساختار شخصیتی متفاوتی از افرادی که درشرایط استرس زا بیمار می شوند دارند. کوباسا نشان داد که این تمایز شخصیتی در ساختاری به نام«سرسختی» منعکس می شوند وی با استفاده از تئوری های وجودگراها در شخصیت، سرسختی را ترکیبی از باورها در مورد خویش و جهان تعریف می کند که از3 مولفه تعهد، کنترل و مبارزه جویی تشکیل شده است.

1- تعهد: نقطه مقابل بیگانگی[2]است. شخص به اهمیت، ارزش و معنایی اینکه چه کسی هست وچه فعالیت هایی انجام می دهد باور دارد و برهمین مبنا قادر است در مورد آنچه را که انجام می دهد معنا بیابد و کنجکاوی خود را برانگیزد. این افراد با بسیاری از جنبه های زندگی شان همچون شغل، خانواده و روابط بین فردی کاملاً در آمیخته می شوند.

2- کنترل: نقطه مقابل ناتوانی[3]می باشد. افرادی که دراین مؤلفه قوی هستند رویدادهای زندگی را قابل پیش بینی و کنترل می دانند و براین باورند که قادرند با تلاش آنچه را که در اطرافشان رخ می دهد تحت تاثیر قرار دهند. چنین افرادی برای حل مشکلات، به مسئولیت خود بیش از اعمال یا اشتباهات دیگران تأکید می کنند.

3- مبارزه جویی: نقطه مقابل احساس خطر[4] یا ترس می باشد. مبارزه جویی باور به این امر است که تغییر، و نه ثبات و امنیت جنبه طبیعی زندگی است افرادی که دارای مبارزه جویی بالایی هستند موقعیت های مثبت و منفی را که به سازگاری مجدد نیاز دارند فرصتی برای یادگیری و رشد بیشتر می دانند تا تهدیدی برای امنیت و آسایش خویش.(کوباسا 1988 ، مدی[5] 1990؛ به نقل از قربانی، 1374).

سرسختی چیزی فراتر از جمع 3 مؤلفه تعهد، کنترل و مبارزه جویی است کوباسا و همکارانش (1981) اظهار می دارند که انعطاف پذیری روانشناختی افراد سخت رو صرفا از تاًثیر انفرادی این مؤلفه سرچشمه نمی گیرید بلکه ناشی از شیوه های مقابله خاصی است که با ترکیب پویای این 3 مؤلفه هم خوان است (پارکر[6]و رندال[7]، 1988؛ به نقل از قربانی، 1374). در واقع سرسختی ساختار واحدیست که از عمل یکپارچه و هماهنگ این سه مؤلفه مرتبط با هم سر چشمه می گیرد (کوباسا، 1988 به نقل از قربانی، 1374).

نتایج اولیه کوباسا (همان منبع) بر روی 300 آزمودنی که پست مدیریتی داشتند نشان داد در مقایسه با آن دسته از مدیرانی که در این شرایط سالم باقی مانده بودند، سرسختی تفاوت معنا دار داشت. به عبارت دیگر مدیرانی که در مؤلفه های تعهد، کنترل و مبارزه جویی قوی تر بودند در شرایط پر استرس نیز بیمار نشدند.

جود کینس (2001) در پژوهشی به این سؤال که « آیا بین افراد دارای سطوح بالای سرسختی و سطوح پایین آن در برابر ادراک استرس تفاوت معناداری وجود دارد؟» اینگونه پاسخ می دهد که افراد دارای سرسختی بالا استرس کمتر و افراد دارای سرسختی پایین استرس بیشتری را تجربه می کنند او همچنین نشان داد که بین افرادی که در مؤلفه های تعهد و مبازره جویی نمرات بالا و پایینی کسب کرده اند و سطوح ادراک استرس تفاوت معنادار وجود دارد.

جود کینس با استفاده از روش رگرسیون گام به گام نشان داد که سرسختی پیش بینی کننده خوبی برای استرس می باشد(1.02- =B، 0.23r2=).

به طور کلی سرسختی نقش تعدیل کننده ی منحصر به فردی در ادراک استرس دارد. کارایی این سازه وقتی با عوامل دیگر تعدیل کننده استرس مانند راهبرد های مقابله ای مؤثر همراه شود به مراتب افزایش می یابد.

درباره ترم آخر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *