هدف: ارزیابی میزان پرخاشگری ارتباطی پنهان از ابعاد مختلف (کناره گيری عاطفی و خراب کردن وجهه اجتماعی)
تعداد سوال: 12
تعداد بعد: 2
شیوه نمره گذاری: دارد
تفسیر نتایج: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: Word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 5500 تومان
مقياس پرخاشگری ارتباطی پنهان زوجین نلسون و کارول – 2006 (CRAViS)
توجه: با توجه به اینکه اغلب محصولات این سایت حاصل تلاش های بدون وقفه تیم ترم آخر می باشد، هر گونه کپی برداری از مطالب سایت به صورت جدی پیگرد قانونی خواهد داشت.
از نظر روانشناسی پرخاشگری به رفتاری اطلاق میشود که با هدف آسیب رساندن یا مجروح ساختن موجود دیگری انجام میگیرد، برخی پرخاشگری را رفتاری میدانند که به دیگران آسیب میرساند یا بالقوه میتواند آسیب برساند.
مکتبهای گوناگون روانشناسی، درباره خشم، نظرات متفاوتی ارائه دادهاند. از دیدگاه روانکاوان یا روانتحلیلگران ابراز خشم به تخلیه هیجانی و کاهش هیجان میانجامد. در پرخاشگری مستقیم آسیب زدن به دیگران به صورت آشکار و علنی است مثل کتک زدن برادر کوچکتر، اما فرد در پرخاشگری غیرمستقیم مثل مسخره کردن، شایعه درست کردن درباره دیگران و … به شکلی موذیانه به دیگران آسیبهای روانی و عاطفی وارد میکند.
کودکانی که در سالهای اولیه زندگی بسیار تندخو و خشن هستند در نوجوانی و بزرگسالی هم پرخاشگر خواهند بود.
پرخاشگری در کودکان دلایل متفاوتی دارد ولی کودکان به دلیل عدم توانایی در مقابله با ناکامی بیشتر از سایرین به پرخاشگری و مشاجره رو میآورند. زندگی در محیط ناسالم و با پدر و مادر خشن در پرخاشگری کودکان نیز بی تأثیر نیست. مطالعات نشان میدهد کودکانی که به شدت پرخاشگرند، والدینی خشن دارند.
در این خانوادهها رفتارهای متقابل غالباً وضعیتی ایجاد میکند که الگوی رفتاری پرخاشگرانه را در خانواده افزایش میدهد. وقتی که واکنش خشونت آمیزی بروز میکند، سایر اعضای خانواده کاری میکنند که باعث دامن زدن به رفتار پرخاشگرانه میشود. پرخاشگری نتیجه عدم توانایی کودک در کنترل خود است. همچنان که کودک بزرگتر میشود، پرخاشگری خصمانه او افزایش مییابد و کودک بیشتر سعی در آسیب رساندن به دیگران دارد.
در پرخاشگری خصمانه، هدف اولیه پرخاشگر آسیب وارد کردن به دیگران است زیرا فرد پرخاشگر از درد و رنجی که برای قربانی ایجاد میشود لذت میبرد. اما در پرخاشگری وسیلهای فرد برای به دست آوردن چیزی که می-خواهد، پرخاشگری میکند. مثلاً نوجوانی که با داد و فریاد و فحش از والدین خود پول میگیرد یا از خانه بیرون میرود تا با دوستانش باشد.
با این همه نباید فراموش کنیم که احساس خشم و ابراز آن گاهی میتواند مفید باشد؛ مثلاً ابراز خشم در برابر بیانصافی دیگران ممکن است آنها را به تجدید نظر در رفتارشان وادار سازد. همچنین ابراز خشم میتواند از افسردگی جلوگیری کند و گاهی باعث میشود فرد از بی-حالی و سستی رها شود و بتواند برای پیشرفت کار خود و برداشتن قدمهای مثبت انرژی بیشتری به دست آورد.
تحقیقات نشان میدهد که پرخاشگری مستقیم در پسران و پرخاشگری غیر مستقیم در دختران رایجترین گونه پرخاشگری است. یعنی پسران تمایل دارند از طریق پرخاشگری بدنی و کلامی به دیگران آسیب برسانند و دختران بیشتر پرخاشگری ارتباطی دارند.
(براي كسب اطلاعات بيشتر به سطح دوم مقاله مراجعه كنيد.)