هدف: ارزیابی تفکر منطقی (تاملی) افراد از ابعاد مختلف (انجام كارها بر طبق عادت، انجام كارها بر طبق درك و فهم، انجام كارها بر طبق تفکر تأمل و انجام كارها بر طبق تفکر انتقادي)
تعداد سوال: 16
تعداد بعد: 4
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 2700 تومان
پرسشنامه تفکر منطقی کمبر و همکاران (2000)
توجه: با توجه به اینکه اغلب محصولات این سایت حاصل تلاش های بدون وقفه تیم ترم آخر می باشد، هر گونه کپی برداری از مطالب سایت به صورت جدی پیگرد قانونی خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
1- آزمون ارزیابی تفکرات غیر منطقی الیس (ATIB)
تفکر منطقی چیست؟
تفكر منطقی در واقع عالیترین سطح تفکر است كه اختصاص به انسان دارد، به هر میزان كه محتوای تفكر با واقعیتهای بیرونی همخوانی داشته باشد و در ذهن از نظم و انسجام خاصی برخوردار باشد، فرد راحت تر میتواند مسایل را تجزیه و تحلیل كند.
اساسیترین ملاک یک تفكر منطقی آن است كه هدف تفكر منطقی حل مسایل است همه ما در زندگی با مسایل بسیاری روبرو میشویم افرادی كه دارای تفكر منطقی هستند به راحتی میتوانند مشكلات را تحمل كنند و از راه درست و منطقی دارد شوند.
چون مسایل و مشكلات در موقعیتهای مختلف، انواع گوناگون دارد، تفكر منطقی نیز از سطوح مختلفی برخوردار است اینک سعی میكنیم اصول مشترک یک تفكر منطقی را در خدمت شما معرفی كنیم تا بتوانید با استفاده از آن اصل تفكر منطقی را در خود بارور سازید ویا در بهبودی آن تلاش نماید. اگر میخواهید تفكر منطقی داشته باشید در مواقعی كه در مورد مسألهای میاندیشید و یا با مشكلاتی روبرو میشوید، بكوشید مراحل ذیل را در فرآیند حل مشكلاتتان و اساساً در جریان تفكر دنبال نمایید.
۱ـ تشخیص مسأله: اولین مرحلهای كه تفكر منطقی از آنجا شروع میشود تشخیص مسأله است. همانگونه كه تشخیص نوع بیماری در فرآیند درمان كار اساسی و گام نخستین است، تشخیص مسأله در جریان تفكر هم گام نخست است. وقتی توانستید مسأله را درست تشخیص دهید میتوانید مدل تفكر و این كه از چه راهكارهایی میبایست در حل مسأله استفاده نمایید، را نیز خواهید شناخت. به تعبیر دیگر هرگاه با موفقیتی غیر عادی روبرو شدید و یا اتفاقی پیش آمد علت آن رویداد غیر منتظره را درست شناسایی كنید.
۲ـ فرضیه سازی: فرضیههایی كه ممكن است آنها را احتمالات، حدسها، تصورات یا بینشها بنامیم ما را به جملههای پیشبینی كننده كه به صورت قضایای شرطی در آمده است، رهنمون میشود، در مورد علت یک رخداد چندین احتمال را مطرح نموده احتمالی را كه از همه نزدیكتر و منطقیتر به نظر میرسد، برمیگزینیم.
۳ـ تصمیمگیری: از میان فرضیههای مختلف یكی از آنها را به عنوان بهترین فرضیه كه با شواهد موجود تأیید شده است، انتخاب و به دنبال آن تصمیمگیری متناسب با موقعیت را انجام میدهیم.
این بود مراحل یک تفكر منطقی از نظر ساختار كه اگر به صورت صحیح طی شود شما میتوانید در موقعیتهای مختلف مسایل مورد نظرتان را درست حل نمایید.