هدف: بررسی محدودیت ناشی از درد در سالمندان (محدودیت در کارهای روزمره درون خانه، محدودیت در کارهای روزمره بیرون از خانه، محدودیت های زمانی)
تعداد سوال: 21
تعداد بعد: 3
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 3900 تومان
پرسشنامه محدودیت ناشی از درد در سالمندان
توجه: با توجه به اینکه اغلب محصولات این سایت حاصل تلاش های بدون وقفه تیم ترم آخر می باشد، هر گونه کپی برداری از مطالب سایت به صورت جدی پیگرد قانونی خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
1- پرسشنامه رضايت از زندگی در سالمندان – فرم LSI-Z) Z)
2- مقیاس خودکارآمدی در تکالیف روزمره سالمندان (SEEA)
3- مقياس كارآمدي در افتادن در سالمندان – فرم بین المللی (FES-I)
4- پرسشنامه عوامل تأثیرگذار بر سبك زندگی سالم از ديدگاه سالمندان
5- پرسشنامه رضایت از زندگی در سالمندان توبین و همکاران (LSI-Z)
6- مقياس فعاليت هاي زندگي روزانه سالمندان
7- پرسشنامه انگيزش شرکت سالمندان در فعاليت بدنی
8- پرسشنامه نگرش نسبت به مراقبت از افراد سالمند از دیدگاه مربیان و دانشجویان پرستاری
9- پرسشنامه بررسی الگوی زندگی با درد مزمن در سالمندان
تعریف محدودیت حرکتی
بيحرکتي Immobilisation Syndromes حالتي است که منجر به عوارض زيادي در سالمندان ميگردد و سلامتي آنان را تهديد مينمايد. C.Riimbach در ۱۹۷۳ سندرم بيحرکتي را به شرح زير توصيف مينمايد.
تعريف:
مجموعهي علائم فيزيکي و متابوليسمي و روحي که باعث به هم خوردن تعادل سالمندان ميشود و در اثر بيحرکتي روزانه پيش ميآيد.
اپيدميولوژي (همهگيري شناسي) مطالعات اپيدميولوژي از صد سالمند دچار سندرم بيحرکتي وفور علل آن از اين قرارند:
• ۵۳% علل طبي (قلبي، روماتيسمي، عصبي)
• ۲۰% جراحي
• ۱۲% علل رواني
• ۴% علل اجتماعي
بوده است. به علاوه خود بيحرکتي اثراتي روي اعصاب و شخصيت اجتماعي شخصي دارد. هر قدر سن افزايش يابد عوارض سندرم بيحرکتي بيشتر ميگردد به خصوص بعد از ۸۰ سال اين سندرم خطيرتر و شديدتر ميگردد.
علت:
عللي که باعث سندرم بيحرکتي سالمندان ميگردد شامل:
۱- بيماريهاي مزمني که فرد را زمينگير مينمايد (بيماريهاي مزمن استخواني، مفصلي و عضلاني) که به علت درد يا ضعف يا اختلال عملي عضو باعث تقليل حرکات و يا بيحرکتي کامل ميگردد.
۲- بيماريهاي حاد که اجباراً سالمند را بيحرکت مينمايد (بيماريهاي ريوي، ادراري، شکستگيها، انفارکتوس ميوکارد،عوارض عروق مغزي و آمبولي ريه).
۳- افسردگي و گوشهنشيني و گوشهگيري نيز ممکن است منجر به بيحرکتي گردد.
دستور استراحت کامل بيش از حد به وسيلهي طبيب معالج گاه سندرم بيحرکتي را ايجاد مينمايد و همچنين مصرف داروهاي مخدر و مسکن بيش از حد امکان بروز اين سندرم را دارد.
تظاهرات کلينيکي سندرم بيحرکتي:
بيحرکتي بيشتر اعضا را آسيب ميرساند. بعضي از اين آسيب و عوارض سريع و بعد از بيحرکتي کوتاهي پيش ميآيد و بعضي بعد از مدتها بيحرکتي ايجاد ميشود. به طور کلي اثرات و تظاهرات باليني بيحرکتي در دستگاههاي مختلف بدن به صور زير نمايان ميشود.
تظاهرات قلبي عروقي سندرم بيحرکتي سالمندان – اثر بيحرکتي در قلب و عروق باعث اختلال در قلب و به خصوص ترومبوفلبيت ميگردد، همچنين باعث کم شدن فشارخون در حال ايستاده ميشود. در شخص جوان بعد از ۶ هفته بيحرکتي در اثر اختلال هموديناميک کم شدن فشارخون در حال ايستاده را ايجاد مينمايد. در سالمند اين تظاهرات سقوط فشارخون ايستاده بعد از بيحرکتي شديدتر و زودتر فرا ميرسد.
واريس به علت کاهش تنوس عضلاني و تجمع خون وريدي در اندام مربوطه ايجاد ميگردد. استعمال جورابهاي واريس و حرکت باعث ميشود که به تدريج ظرفيت تطابق با ايستادن را باز يابد.