هدف: ارزیابی میزان رضایت از زندگی و بهزیستی
تعداد سوال: 5
شیوه نمره گذاری: دارد
تفسیر نتایج: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 1800 تومان
1- پرسشنامه رضایت از زندگی در سالمندان توبین و همکاران (LSI-Z)
2- پرسشنامه چند بعدی سنجش رضایت از زندگی در دانش آموزان هیوبنر (MSLSS)
3- پرسشنامه کیفیت رضایت و لذت از زندگی اندیکت و همکاران (Q-LES-Q-SF) – فرم کوتاه
مقیاس رضایت از زندگی (SWLS)
تعریف رضایت از زندگی
رضایت از زندگی یکی از مولفههای تشکیل دهنده شادی است که اندروزو ویتنی (1976) آن را شناختند و رضایت از زندگی را ارزیابی قضاوت شناخت از زندگی شخصی میدانند. رضایت از زندگی بعنوان ارزیابی کلی کیفیت زندگی براساس ملاکهای انتخاب شده عبارت است از شرایط زندگی افراد با ملاکهایی که برای خود تعیین کردهاند مطابقت داشته باشند. رضایت از زندگی را میتوان بعنوان جامعترین ارزیابی افراد از شرایط زندگی خود در نظر گرفت .
عامل دیگری که ارتباط آن با رضایت از زندگی بر میشمرد، سلامت روانی است . براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی ، سلامت روانی در بهترین منظر، عبارت است از یک حالت پایا و کامل از نبود نشانههای بیماری و حضور نشانههای سلامت که دارای ابعاد فاعلی، روانی و اجتماعی است. با این وجود، سلامت روان نه تنها نبود بیماری روانی را در نظر دارد بلکه به سطحی اشاره میکند که در آن فرد با خود و سبک زندگی خویشتن آسوده و بدون مشکل است.
در حقیقت رضایت از زندگی این مسائل را منعکس میکند تا چه اندازه نیازهای اساسی برآورده شدهاند یا چه اندازه انواع دیگری از اهداف به عنوان اهدافی قابل دسترس میباشند. در حالی که برای افرادی که در شرایط پیشرفته زندگی میکنند ارضاء نیازهای اساسی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. رضایت از زندگی پیش از بزرگسالی خصوصاً در خلال نوجوانی یک متغیر روانشناختی مهم میباشد که در این مورد دلایلی وجود دارد .پژوهشها نشان میدهد که رضایت از زندگی انعکاس سادهای از شرایط و حوادث واقعی نیست بلکه خلق و ارزیابیشناختی افراد از رویدادها و شرایط را نیز نشان میدهد. تعدادی از دانشمندان که به بررسی رضایت از زندگی در بزرگسالان پرداختهاند و دریافتند که بهتر است بین عوامل شخصیتی (درونی) و عوامل بافتی(بیرونی) که بر ادراک افراد از شادکامی تأثیر میگذارد، تمایز قائل شویم .