هدف: شناسایی و بررسی عوامل تاثیر گذار بر توسعه تجارت سیار (توسعه تکنولوژی های جدید، قیمت منطقی خدمات، عوامل تقاضا، محتوای جذاب)
تعداد سوال: 20
تعداد بعد: 4
شیوه نمره گذاری و تفسیر: دارد
منبع: محقق ساخته
نوع فایل: Word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 19000 تومان
پرسشنامه شناسایی و بررسی عوامل تاثیر گذار بر توسعه تجارت سیار (تلفن همراه)
تجارت سیار چیست؟
به طور کلی میتوان گفت تجارت سیار یعنی هرگونه داد و ستد الکترونیکی یا نقل و انتقال اطلاعات که با وسایل سیار و شبکههای سیار (بیسیم یا شبکههای عمومی متصل switched) انجام میشود و منجر به انتقال ارزش مالی و یا معنوی در تبادل اطلاعات، خدمات یا کالا میشود. در این مقاله برخی از فناوریهای کوتاهبرد بیسیم، شامل بلوتوث، IrDA، RFID، NFC بررسی میشوند. فناوری جدید بیسیم سامانههای پرداخت سیار را به جلو راندهاست. همگرایی فناوریهای بیسیم یک فرصت نهفته و پایگاه برای رشد پرداخت سیار، فراهم میآورد. در واقع این بیان میکند که فناوریهای بیسیم نقش اساسی در این کاربردها دارند. سرویسهای پرداخت سیار، یک کانال پرداخت سریع، ساده و جذاب برای کاربران فراهم میکنند. برنده کسی است که بتواند پشتیبانی بیشتری را از دولتها، شرکتها، مؤسسههای مالی و البته مصرفکنندگان فراهم کند. به دلیل مشکلات این فناوریها که در پایان بخش مطرح شد، در بخش بعد یک سامانه تجارت سیار معرفی خواهد شد که تا حد زیادی موفق خواهد بود این مسائل را برطرف کند.[۶] در این بخش یک سامانه سرویس موبایل بلیطی را برای کاربران و پیادهسازی با پیامک، را پیشنهاد کردیم. نخست مرکز گواهینامهٔ مطمئن، بلیطها را برای کاربران صادر میکند. در گام دوم، یک مکانیزم بلیطی پیادهسازی شده به کاربر اجازه میدهد تا به تأمینکنندگان سرویس، مبلغ را بپردازد. بلیطها یک مکانیزم انعطافپذیر و قابلگسترش را برای دستیابی تلفن همراه، فراهم میکند. بحث اصلی این بخش، ارائهٔ راهحل پویا برای استفاده از سرویس بود، که هر کاربر جدید یا تأمینکنندهٔ سرویس در هر زمانی میتواند به سامانه بپیوندد. همچنین هر کاربر میتواند هزینه را در هر لحظه، چک کند.
برای تجارت سیار تعاریف متعددی ارائه شدهاست، که در این جا به برخی از این تعاریف اشاره میشود. به طور کلی میتوان گفت تجارت سیار یعنی هرگونه داد و ستد الکترونیکی یا نقل و انتقال اطلاعات که از طریق وسایل سیار و شبکههای سیار (بی سیم یا شبکههای عمومی متصل switched) انجام میشود و منجر به انتقال ارزش مالی و یا معنوی در تبادل اطلاعات، خدمات یا کالا میشود. آنچه که مستقیماً مشتریان حاضر در این تجارت با آنها سر و کار خواهند داشت و نقش بسیار مهمی در ارزش آفرینی برای آنان دارد همچون تجارت الکترونیک، کاربردها و خدمات ارائه شده از طریق تجارت بیسیم است. اما ویژگیهای شبکه بیسیم و نیز تلفنهای همراه، مزایای دیگری را برای این تجارت خلق کردهاند که همین مزایا آن را در موقعیتی برتر نسبت به تجارت الکترونیک (از طریق اینترنت کابلی) قرار دادهاست. بر این اساس سه منشأ مزیت، برای تجارت سیار قابل بیان است:
الف) مزایای استفاده از گوشی تلفن همراه ب) مزایای حاصل از کاربردهای تجارت سیار ج) مزیت استفاده از اینترنت از طریق گوشیهای تلفن همراه
در این مقاله نخست به بررسی فناوریهای بیسیم با برد کوتاه برای سامانههای پرداخت بیسیم میپردازیم. همچنین مسائل و مزایای این فناوریها را بررسی میکنیم. سپس در مورد پیشرفتهای پرداخت سیار به وسیله فناوریهای سیار و چالشهایی که توسط صنعت پرداخت سیار با آنها روبرو میشویم، بحث میکنیم. در آینده، سامانههای تجارت سیار باید یک راه حل کلی برای انواع سرویسهای سیار، فراهم کنند، که سطوح بالاتری از امنیت را در سامانههای کنونی فراهم کند، و با یک برنامهٔ راحت سیار مانند سرویس پیام کوتاه پیادهسازی شود. به این معنا که، همان طور که به قابلیت اطمینان و محافظت از درستی پیغامی که میان کاربر و تأمینکنندهٔ سرویس، و تأیید کاربر برای تأمینکنندهٔ سرویس نیاز است، همچنین سامانههای سرویس سیار به تأیید کاربر توسط تأمینکنندهٔ سرویس نیاز است و سطوح بالاتر مخفیسازی را تضمین کند. به علاوه صدور صورتحساب دقیق، تضمین میشود. در نهایت، یک روش جدید بر اساس بلیط که به وسیلهٔ پیامک پیادهسازی میشود، برای برخورد با مسألهٔ بالا، پیشنهاد میشود.