هدف: ارزیابی تاثیر سرمایه گذاری مستقیم خارجی و سطح تولید (هزینه، کیفیت، انعطاف پذیری)
تعداد سوال: 15
تعداد بعد: 3
شیوه نمره گذاری و تفسیر: دارد
منبع: محقق ساخته
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 30000 تومان
پرسشنامه تاثیر سرمایه گذاری مستقیم خارجی و سطح تولید
سرمایه گذاری خارجی چیست؟
سرمایه گذاری به عنوان یکی از مسایل عمده اقتصادی مطرح بوده و برای ایجاد و تداوم رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه در هر کشوری ، به ویژه در کشورهای در حال توسعه از اهمیت خاصی برخوردار است . در جامعه جهانی تنها کشورهایی حرفی برای گفتن خواهند داشت که توان فنی و تولیدی بالایی داشته باشند و برای این امر ، سرمایه قابل ملا حضه ای لازم است . از این رو استفاده از منابع مالی خارجی به عنوان مکمل منابع داخلی ، ضروری به نظر می رسد . تامین مالی از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی علاوه بر رفع کمبود سرمایه ،ابزار مناسبی برای دستیابی به تکنولوژی مدرن و استفاده از ماشین آلات و تجهیزات با فناوری جدید است . ولی باید توجه داشت که جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی منوط به شناسایی عوامل موثر بر آن و ایجاد تغییرات مناسب در آنهاست .
● مقدمه
یکی از اهداف اقتصاد کلان ، رشد و توسعه اقتصادی است . بر همین اساس ، دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی هدفی است که تمامی دولتها و برنامه ریزان اقتصادی در جهان بر آن تاکید دارند از طرفی در تمامی نظریات والگوهای رشد ، سرمایه به عنوان موتور محرکه و عامل قوی برای رشد و توسعه اقتصادی در نظر گرفته شده است .
روش سرمایه گذاری مستقیم خارجی یکی از مهمترین کانال های انتقال تکنولوژی بشمار میآید. انتقال تکنولوژی توسط سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI)، معمولاً زمانی به وقوع میپیوندد که یک یا چند شرکت چند ملیتی در امر انتقال سرمایه و مهارت های فنی، مدیریتی و بازاریابی، به یک کشور خارجی از طریق شعبههایش در آن کشور فعالیت مینماید. ذکر این نکته لازم است که شرکتهای چند ملیتی میتوانند تمام، حداکثر یا حداقل مالکیت شعبههایشان را در کشور خارجی عهده دار باشند. از آنجایی که منابع تکنولوژی جهانی عمدتا در اختیار شرکتهای چند ملیتی میباشد، سرمایه گذاری مستقیم که توسط آنها صورت میپذیرد، نقش مهمی در انتقال تکنولوژی به کشورهای در حال توسعه ایفا مینماید. با این حال شرکتهای چند ملیتی معمولاً به خاطر انتقال تکنولوژی نامناسب و دانش فنی مورد نیاز برای جذب تکنولوژی خارجی به کشورهای در حال توسعه به شرایط محلی، مورد انتقاد قرار میگیرند. بحث در این است که سرمایهگذاری خارجی بیشتر به کشورهایی جریان مییابد، که خصوصیاتی نظیر نیروی کار ارزان و ماهر و وفور منابع طبیعی داشته باشند. اهمیت سرمایه گذاری خارجی به کشورهای در حال توسعه، در طول سالها افزایش پیدا کرده است.