هدف: سنجش میزان پایبندی به اصول اخلاقی در کسب و کار از ابعاد مختلف (تساوی اخلاقی، نسبیتی، قراردادی)
تعداد سوال: 8
تعداد خرده مقیاس: 3
شیوه نمره گذاری و تفسیر: دارد
منابع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 1800 تومان
1- پرسشنامه رفتار اخلاقی در سازمان لوزیر (۱۹۹۳)
2- پرسشنامه دیدگاه ارزشی لوزیر
3- پرسشنامه اخلاق سازمانی هانت و همکاران (CEP)
4- پرسشنامه اندازهگیری ارزشهای اخلاقی کسب و کار، تناسب فرد-سازمان، قصد جابجایی جانگ و همکاران (۲۰۱۰)
5- پرسشنامه ارزش های اخلاقی سازمانی فروشنده
6- پرسشنامه جو کاری اخلاقی بر اساس مدل ویکتور و کولن
10- پرسشنامه اخلاق اداری کارکنان
پرسشنامه اخلاق کسب و کار رابین و همکاران
تعریف اخلاق کسب و کار
اخلاق کسبوکار (اخلاق سازمانی) شکلی از اخلاق کاربردی یا اخلاق حرفهای است که به بررسی اصول اخلاقی و مشکلات اخلاقی که در یک محیط کسبوکار به وجود میآید میپردازد. آن به تمام جنبههای جریان کار اعمال میشود و مرتبط با رفتار افراد و کل سازمان است.
تعریفی که معمولا از آن ارائه میشود بدین صورت است که اخلاق کسبوکار سیستمی از قوانین و دستورالعملهای حرفهای یک کسبوکار و یا یک سازمان در یک مد عادلانه، قانونی و اخلاقی است. آن یک موضوع گستردهای است که همهی مسئولیتهای یک شرکت در قبال عموم مردم (مسئولیت اجتماعی شرکتها) و همچنین قوانین خاص منع کارهای غیرقانونی در محل کار را شامل میشود.
اخلاق کسبوکار دارای ابعاد توصیفی و هنجاری است. شرکتها و تخصصهای حرفهای آن را هنجاری میدانند، اما دانشگاهیان در تلاش هستند تا رفتار کسبوکار را با روشهای توصیفی درک کنند. برای اولین بار این واژه در اوایل سال 1970 در ایالت متحده مطرح شد سپس علاقه به اخلاق کسبوکار در طول سالهای 1980 تا 1990 به طور چشمگیری در شرکتهای بزرگ و دانشگاهها شتاب گرفت.
به طور کلی میتوان گفت عمل به اصول اخلاقی به معنی تمایز قرار دادن بین حق و اشتباه و سپس انجام دادن کارهای درست است. شناسایی برخی شیوههای غیراخلاقی نسبتا آسان است. به عنوان مثال شرکتها نباید از کودکان کار بکشند، آنها مجاز به استفاده از کپی رایت، گرفتن رشوه و سایر کارهای غیرقانونی نیستند.
با این حال تعاریف سخت و سریع اعمال اخلاقی همیشه هم آسان نیست، یک شرکت باید رفتار منصفانه با سهامداران و همچنین کارکنانش داشته باشد. شرکتها همچنین دارای مسئولیتهای گستردهای هستند، آنها باید هرگونه آسیب به محیط زیست و جوامع را به حداقل برسانند که این به عنوان مسئولیت اجتماعی شرکتها شناخته میشود. این قانون نقطه کلیدی شروع هر کسبوکار است. برخی از کسبوکارها همچنین مجموعهای از اصول و استانداردهای اخلاقی مختص خود را نیز دارند.
هنجارهای اخلاقی هر کسبوکار بازتاب هنجارهای هر دوره تاریخی است. با گذشت زمان هنجارها کاملتر شده و باعث شکلگیری رفتارهای قابل قبولی میشود و بنابراین اخلاق کسبوکار نیز تکامل یافتهتر میشود.آن رفتاری است که یک کسبوکار در ارتباطات روزانه با جهان اطراف خود از آن تبعیت میکند و شامل نحوه تعامل کسبوکار در یک به یک معاملات با مشتری میشود.