هدف: ارزیابی نحوه احساسات، رفتارها و واکنش افراد به مسائل زندگی
تعداد سوال: 60
روش نمره گذاری و تفسیر نتایج: دارد
منبع: نامشخص
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 1900 تومان
پرسشنامه نحوه احساسات، رفتارها و واکنش افراد به مسائل زندگی
باید توجه داشته باشید که «عواطف» عبارت است از میلهایی که در رابطه با انسان دیگر به وجود میآید مانند عاطفه والدین به فرزند و یا برعکس، یا کششهای گوناگون ما نسبت به انسانهای دیگر. اما احساسات، حالتهای غریزی و انفعالات و عواطف شدت یافته است که تنها به انسان اختصاص دارد؛ مانند احساس تجلیل، احساس عشق، احساس تعجب، احساس پرستش و جز اینها.
تعریف عقل[ویرایش]
عقل، عبارت است از قوه درک کننده که توسط آن، آدمی به شناخت حقایق نایل گشته، خیر و شر و حقو باطل را از یکدیگر تشخیص میدهد.
ارتباط عواطف، احساسات و عقل[ویرایش]
با توجه به تعریف عواطف، احساسات و عقل مشخص میگردد این سه با یکدیگر ارتباط دارند. بخشی از احساسات، عواطف شدت یافته میباشند؛ یعنی، هنگامی که یک امر عاطفی – همچون عاطفه پدر نسبت به فرزند – تشدید میگردد، به آن «احساس» میگویند. اما عقل، تنها ارتباطی که با احساسات و عواطف دارد، این است که این نیرو براساس وظیفهای که بر عهده دارد، احساسات و عواطف انسان را کنترل کرده، در هنگام تزاحم چند احساس و عاطفه با یکدیگر، احساس و عاطفهای را که رجحان دارد، برمیگزیند و از همه مهمتر، عقل مسیر حرکت درست عواطف و احساسات را مشخص میسازد.
حدومرز احساسات درست وصحیح[ویرایش]
حد و مرز احساسات درست و صحیح، آن است که توسط عقل انسان و با علم و آگاهی او هدایت شده، در مسیر صحیح هدف زندگی آدمی – که همان کمال است – قرار گیرد. اگر احساسی تابع عقل نبوده، آدمی را از کمال حقیقی و اصلی او دور سازد، احساسی ناصحیح و غیرکنترل شده میباشد. لازم به ذکر است شخصیت انسان مؤلفههای گوناگونی دارد به عبارت دیگر انسان موجودی است که هم دارای عواطف و هیجانات است و هم از گوهر عقل و تفکر بهره مند است و هم دارای قوه خشم و غضب است و اگر همه این ویژگی ها در انسان به اندازه کافی رشد کند و در جای خودش مورداستفاده قرار گیرد بسیار مناسب است و انسانی که بیشتر اهل منطق و استدلال است و محور زندگی او صرفا بر عقلانیت استوار است و از عواطف و هیجانات بی بهره است یا این که توجهی به مسائل عاطفی ندارد در واقع شخصیت از سلامت کافی برخوردار نیست کما این که اگر فقط احساسات و عواطف حاکم بر فرد باشد و صرفا بر اساس هیجانات عاطفی انسان تصمیم بگیرد و رفتار کند و از گوهر عقل در زندگی خود بهره نگیرد و منطق و استدلال را به کناری نهد، چنین فردی نیز متعادل و سالم نیست بنابراین انسان سالم کسی است که در همه این ابعاد به اندازه کافی رشد کند و آنگاه در جای جای زندگی و به تناسب از این ویژگی های شخصیتی خود بهره بگیرد افراط و تفریط چه در بعد عقلانیت و چه در بعد احساسات و عواطف خطرناک است و انسان را از جادهاعتدال دور می کند