مرجع دانلود پرسشنامه و ابزار استاندارد در تمامی رشته ها,طراحی پرسشنامه

ترم آخر

آزمون,طراحی پرسشنامه,روانشناسی,مدیریت,پرسشنامه استاندارد,پرسشنامه رایگان,مشاوره آماری ,سایت پرسشنامه,نرم افزار رایگان روانشناسی,سفارش

خانه / فروشگاه / پرسشنامه / پرسشنامه سنجش نگرش به سازمان با روش ترستون

پرسشنامه سنجش نگرش به سازمان با روش ترستون

هدف: اندازه گیری نگرش کارکنان نسبت به سازمانی که در آن کار می کنند
تعداد سوال: 21
روش نمره گذاری و تفسیر نتایج: دارد
منبع: گنجی، حمزه، ارزشیابی شخصیت، ویرایش دوم، نشر ساوالان، 1391.

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 1900 تومان

خرید فایل

Desc (1)

پرسشنامه سنجش نگرش به سازمان با روش ترستون

در روش ترستون ابتدا تعدادی اظهار نظر معمولاً 30 مورد یا بیش¬تر که عقاید متفاوت را در مورد یک گروه، نهاد، فکر و یا عمل بیان می¬کنند جمع¬آوری می¬شود. در این اظهار نظرها، درجه¬های مختلفی از نگرش مثبت یا منفی نسبت به موضوع مورد مطالعه ابراز شده است. سپس اظهار نظرهای جمع¬آوری شده در اختیار گروه بزرگی از داوران قرار می-گیرد تا آن¬ها هر یک از اظهار نظرها را بر حسب یک مقیاس 11 درجه ای بین دو وضعیت که نشانگر حداکثر نگرش مثبت و حداکثر نگرش منفی است مرتب کنند. در این¬جا چنین فرض می¬شود که داوران طبقه¬های یازده گانه را با فواصل یکسان تلقی می¬کنند. به اظهار نظری که بیانگر نگرش کاملاً نامساعد یا منفی نسبت به موضوع مورد مطالعه باشد، نمره¬ی 1 داده می¬شود. به همین ترتیب، به سایر اظهار نظرها نمره¬هایی بین 1 و 11 تعلق می¬گیرد. بدین ترتیب اظهار نظرهای مقیاس از طرف داوران نمره¬های متفاوت داده می¬شود. در بعضی از موارد بین نمره¬های داوران همسانی وجود دارد، اما در پاره¬ای موارد ممکن است بین نمره¬های داوران همسانی کافی وجود نداشته باشد. در این جا باید شاخص ابهام هر یک از اظهار نظرها را تعیین کرد.
در روش لیکرت ابتدا تعداد زیادی از اظهار نظرهای مساعد و نامساعد در رابطه با نگرش نسبت به یک موضوع درباره¬ی گروه بزرگی از آزمودنی¬ها اجرا می¬شود. آزمودنی¬ها نظر خود را به صورت پاسخ¬های “کاملاً موافقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم و کاملاً مخالفم” در برابر هریک از اظهار نظرها مشخص می¬کنند. برای نمره¬گذاری پاسخ¬ها در مورد اظهار نظرهای مساعد یا نگرش مثبت به هر یک از پاسخ¬ها به ترتیب نمره¬های 1، 2، 3، 4، و 5 داده می¬شود. نمره گذاری اظهار نظرهای نامساعد که بیانگر نگرش منفی است به صورت معکوس نمره¬گذاری می¬شود. سپس مجموع نمره¬های هر آزمودنی در مقیاس محاسبه می¬شود. آن¬گاه اظهار نظرهایی که 10 درصد افراد بالا یعنی 90 درصدی و 10 درصد افراد پایین یعنی نقطه¬ی 10 درصدی را به گونه¬ی معنی داری از هم تفکیک می¬کنند به عنوان مادهای مناسب برای مقیاس انتخاب می¬شوند (شریفی، 1388).

درباره ترم آخر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *